Documentaires

Keuringsdienst van Waarde

januari - april 2016 » KRO/NCRV

Vier speciale uitzendingen op zoek naar het eten van morgen: vis; vlees; groenten; insecten.

3Onderzoekt

september 2015 » EO

De vluchtelingengolf gevolgd van Servië naar Kroatië voor 3Onderzoekt, het journalistieke jongerenprogramma van de EO.

Liefs Uit…

oktober 2012 - juni 2013 » KRO

De 8-delige serie Liefs Uit… laat zien hoe 8 buitenlandse partners in Nederland hun draai moeten zien te vinden. De stellen worden gevolgd gedurende een half jaar, gerekend vanaf het vertrek vanuit het land van herkomst.

» zie ook Liefs Uit...

Klaas gaat illegaal

april - juli 2010 » EO

Research voor een documentaire over het misbruik en de uitbuiting van Polen in Nederland, i.o.v Novus Media Producties.

» zie ook Klaas gaat illegaal

De Roze Wolk

2006 - 2008 » NCRV

In 2002 vatte ik het plan op om een documentaire te maken over homo-co-ouders. Ik ging op zoek naar 2 mannen en 2 vrouwen, die met zijn vieren het ouderschap wilden gaan delen.

In 2006 reageerden Manon en Iris, Edward en Patrick positief op mijn plan. Ze moesten nog zwanger worden en ik mocht met de camera bij hun stappen en overwegingen zijn.

De 90 minuten documentaire werd eind 2008 in 2 delen uitgezonden bij NCRV Dokument en vertoond op het Utrechts filmfestival, het internationale Doclisboa in Portugal, het Filmfestival Inakosti (Slovenie) en het Ierse Corona Cork Festival. Hiernaast is de documentaire op televisie vertoond in Israel en Frankrijk.

Ongewenste Ouders?

2002 - 2004 » NCRV

In 2003 vertoonde NCRV Dokument mijn documentaire over licht verstandelijk gehandicapte ouders. En in 2004 werd deze documentaire met een korte update herhaald. Ik heb de verstandelijk beperkte Werner en Daniëla gevolgd vanaf de zwangerschap tot dat hun zoon Dyon 4 maanden oud is.

Naar aanleiding van deze documentaire zijn er kamervragen gesteld en is toenmalig staatsecretaris van VWS mevrouw Ross een onderzoek naar de kinderwens van verstandelijk beperkten gestart. Gevolg is onder ander de website www.kijkopkinderwens.nl

Droomkastelen

2001 - 2002 » NCRV

Dit is mijn eerste (2-delige) documentaire voor NCRV Dokument, uitgezonden in 2002. Deze film zorgde voor nogal wat ophef doordat werd getoond hoe de prachtige kasteelwoningen onderling ‘verloot’ werden. Een juridische strijd tegen bouwer Heijmans en de gemeente Den Bosch was het gevolg van deze documentaire.

Naast de architecten en bouwers volgde ik drie totaal verschillende gezinnen vanaf hun plan en vervolgens hun verhuizing. Wie willen in deze nieuwe kastelen wonen en worden hun kasteeldromen werkelijkheid? Ieder huisje draagt zijn kruisje.