Programmaontwikkeling

50 Jaar Waddenvereniging

oktober 2015

Een aantal filmische portretten van bekende en minder bekende mensen over hun liefde voor het Wad.

Dilemma

maart - juli 2015 » EO

Redactie en itemregie van 12 afleveringen waar gewone Nederlanders een ingewikkelde beslissing moeten maken. Samen met (ervarings)deskundigen probeert Tijs van den Brink het dilemma te doorbreken.

ministerie van OCW

oktober 2014-februari 2015

Redactie, productie, regie en camera van een tiental filmpjes voor Onderwijs2032.nl en vervolgens een reportage van de aftrap van het onderwijsdebat dat Sander Dekker leidde, en uiteindelijk interviews met de leden van het platform Onderwijs2032. Alles in opdracht van In2Content

KWF informatiefilm

september 2014

Interviews met kankerpatiƫnten over hun participatiemogelijkheden in het KWF-beleid. Research, regie, camera en montage.

ontwikkeling formats

oktober 2013

Voor BlazHoffski het researchen van de haalbaarheid van een aantal formats, en vervolgens het uitschrijven daarvan.

De Rekenkamer

oktober 2010 - juli 2012 » KRO

Research voor dit programma voor Dahl-tv waarin we uitzoeken wat we eigenlijk betalen, en waarom of waarvoor. Wat kost een minuutje bellen, een rij kapotte tanden, een lantaarnpaal of een kilo koe?

» zie ook De Rekenkamer

De Roze Wolk

2006 - 2008 » NCRV

In 2002 vatte ik het plan op om een documentaire te maken over homo-co-ouders. Ik ging op zoek naar 2 mannen en 2 vrouwen, die met zijn vieren het ouderschap wilden gaan delen.

In 2006 reageerden Manon en Iris, Edward en Patrick positief op mijn plan. Ze moesten nog zwanger worden en ik mocht met de camera bij hun stappen en overwegingen zijn.

De 90 minuten documentaire werd eind 2008 in 2 delen uitgezonden bij NCRV Dokument en vertoond op het Utrechts filmfestival, het internationale Doclisboa in Portugal, het Filmfestival Inakosti (Slovenie) en het Ierse Corona Cork Festival. Hiernaast is de documentaire op televisie vertoond in Israel en Frankrijk.

Hollandse Wereldwonderen

februari - juli 2008 » Teleac/NOT

In opdracht van Wolthuis Watermill Media & Education research, regie en voormontage voor een serie over het Nederlands werelderfgoed. Twee afleveringen: ‘De Stelling van Amsterdam’ en ‘De Beemster’.

» zie ook Hollandse Wereldwonderen

Jansen op Jacht

december 2006, januari 2007 » Vara

Redactie van in eerste instantie een uitzendbare pilot en aansluitend 3 afleveringen, gepresenteerd Dolf Jansen op lokatie en stand-up.

» zie ook Jansen op Jacht

Knevel en vdBrink-pilot

oktober 2006 » EO

Ter vervanging van Pauw en Witteman i.o.v. Skyhigh, redactie.

» zie ook Knevel en van den Brink

Promotiefilm Wateringse Veld

augustus 2006

In opdracht van Crossmarkpictures ontwikkeling en research voor een promotiefilm voor de wijk Wateringse Veld voor de gemeente Den Haag.

» zie ook Wateringse Veld

Buitenstad, domein van de ommetjesmaker

februari 2005

In opdracht van producent ASTC ontwikkeling en regie van een bedrijfsfilm over het groen rondom de wijk, voor de coalitie Buitenstad, oa. Staatsbosbeheer.

» zie ook ASTC

Ongewenste Ouders?

2002 - 2004 » NCRV

In 2003 vertoonde NCRV Dokument mijn documentaire over licht verstandelijk gehandicapte ouders. En in 2004 werd deze documentaire met een korte update herhaald. Ik heb de verstandelijk beperkte Werner en Daniƫla gevolgd vanaf de zwangerschap tot dat hun zoon Dyon 4 maanden oud is.

Naar aanleiding van deze documentaire zijn er kamervragen gesteld en is toenmalig staatsecretaris van VWS mevrouw Ross een onderzoek naar de kinderwens van verstandelijk beperkten gestart. Gevolg is onder ander de website www.kijkopkinderwens.nl

Droomkastelen

2001 - 2002 » NCRV

Dit is mijn eerste (2-delige) documentaire voor NCRV Dokument, uitgezonden in 2002. Deze film zorgde voor nogal wat ophef doordat werd getoond hoe de prachtige kasteelwoningen onderling ‘verloot’ werden. Een juridische strijd tegen bouwer Heijmans en de gemeente Den Bosch was het gevolg van deze documentaire.

Naast de architecten en bouwers volgde ik drie totaal verschillende gezinnen vanaf hun plan en vervolgens hun verhuizing. Wie willen in deze nieuwe kastelen wonen en worden hun kasteeldromen werkelijkheid? Ieder huisje draagt zijn kruisje.

Achter het behang-pilot

augustus/september 2001 » NCRV

Redactie, itemregie en camera voor het eerste opvoedprogramma voor ouders, helaas nooit uitgezonden.

Praatjesmakers

december 1999 - mei 2000 » NCRV

Redactie en itemregie van dit eerste programma voor volwassenen dat werd gepresenteerd door Jochem van Gelder.

» zie ook Praatjesmakers